Coen van Dedem

"Voor mij staat de mens centraal in de verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving; voor nu en voor de komende 7 generaties. De bodem staat daarin centraal, daar komt alles in samen. Bron van voedsel,rust, ruimte en schoonheid van het landschap tegelijkertijd onderwerp van financiële speculatie en botsende belagen.

De opgave die we uit onze verantwoordelijkheid hebben is groot, intimiderend en tegelijkertijd verbindend.

We kunnen dat niet alleen, ook organisaties al zijn ze groot, machtig en invloedrijk zullen nieuwe allianties moeten onderzoeken en aangaan om de veranderingen die nodig zijn om in de zorg voor de leefomgeving te kunnen realiseren.

Met het netwerk Voor de oogst van morgen in streken allianties aan gaan met direct belanghebbenden om vanuit verschillende invalshoeken, achtergronden, ervaringen en expertise een beeld krijgen van wat er mogelijk en uitvoerbaar is op weg naar een duurzame leefomgeving is mijn missie. De financiële wereld verbinden met de landbouw vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid is daar ook onderdeel van. Persoonlijk committeer ik me op samen onderzoeken, begrijpen en doen."