Wie?

Het netwerk

In het lab komen verschillende soorten veranderaars en vernieuwers die iets willen bijdragen aan de toekomst van de natuur-, landbouw- en voedselsystemen bij elkaar. Hierdoor is het lab een complete afspiegeling van het systeem: van belangenorganisaties tot banken, van agrarische ondernemers tot overheidsinstellingen en van logistieke partijen tot supermarkten. Gezamenlijk werken zij aan de ontwikkeling van innovaties op dit gebied.

Wie?

De deelnemers

Er zijn verschillende soorten participanten verbonden aan het lab. Zo zijn er regioverbinders, die meedenken over wat voor soort partijen in het lab zouden moeten komen en helpen om deze partijen in de regio te activeren. Ook zijn er financiers, die voor de funding van (een deel van) het traject zorgen en betrokken kunnen worden bij het opstarten en doorontwikkelen van de prototypes.

Impactcirkel

Leden van de impactcirkel ondersteunen het lab door hun kennis, kunde, netwerk en invloed naar behoefte in te zetten. De groep komt regelmatig bijeen en is een weerspiegeling van het lab.

Voor de oogst van overmorgen

Een uniek leiderschapsprogramma voor jongeren uit het landbouw- en voedselsysteem

De aanmeldingen het programma van februari 2022 voor het jongeren innovatielab zijn weer geopend!

Voor de oogst van overmorgen is een werkplaats waar toekomstige sleutelspelers uit het totale landbouw- en voedselsysteem in Nederland samenwerken aan vernieuwde en duurzame oplossingen.

Ben je als jonge boer, young professional of student begaan met de toekomst en uitdagingen van ons landbouw- en voedselsysteem? Wil je een rol spelen in de transitie van het voedselsysteem en ben je benieuwd hoe en waar je moet beginnen? Meld je dan nu aan voor het jongeren innovatielab ‘Voor de Oogst van Overmorgen’.

Je leert vanuit verschillende invalshoeken naar de transitie kijken, hoe je een verandering op gang moet brengen en gaat met elkaar aan de slag met het daadwerkelijk ontwerpen van oplossingen. Is dit echt iets voor jou? Hieronder vind je meer informatie.

Dit lab heeft als doel aan de slag te gaan vanuit het jongerenperspectief:

-         Leiderschapsprogramma waar deelnemers leren van ervaren trainers over het vermogen om veranderingen te realiseren in je eigenorganisatie, netwerk of sector.

-         Leren om met verschillende stakeholders het gesprek aan te gaan en vanuit een breder perspectief te kijken naar uitdagingen.

-         Ideeën en talenten te ontsluiten om de transitie van het landbouw- en voedselsysteem in beweging te krijgen

-         Samen aan de slag met het daadwerkelijk ontwerpen van oplossingen.

In februari 2022 start er weer een nieuwe lichting van het landelijke leiderschapstraject.

Wil jij je aanmelden, heb je iemand in je eigen organisatie die geïnteresseerd is of wil je dit delen met anderen? Vraag dan meer informatie bij Xander Beks: join@i4nature.world.

*Voor de oogst van overmorgen is facilitator van het landelijke jongerenplatform Landbouw, natuur en voedselkwaliteit.