Actueel

Agenda

Overzicht van toekomstige bijeenkomsten en evenementen

Lees meer ›

Hoera! Het Oogst Magazine is uit!

In dit magazine van de Oogst nemen we je mee in de achtergronden, het proces en delen we lessen en ervaringen van deelnemers en andere vernieuwers in het landbouw- en voedselsysteem.

Lees meer ›

Video impressie Summit 18 september

Op 18 september 2020 kwamen deelnemers van de Oogst en externe gasten bij elkaar. Live in 5 regio's en online nationaal verbonden werden inzichten en successen gevierd, transitie-experimenten gepresenteerd en het onderzoek naar regionale gebiedsontwikkeling ingezet (regiolabs). In deze video delen een aantal deelnemers hun ervaringen en inzichten.

Lees meer ›

Voor de oogst van morgen en Verrijkende Landbouw ontwikkelen een Versnellingshuis voor de transitie in het landelijk gebied

Voor de oogst van morgen en Verrijkende Landbouw ontwikkelen een Versnellingshuis voor de transitie in het landelijk gebied.

Lees meer ›

Kennisbijeenkomsten met Verrijkende Landbouw

In samenwerking met Verrijkende Landbouw worden er op 11 februari en 2 maart kennisbijeenkomsten georganiseerd en op 17 februari is er een Masterclass Energiebalansen in de landbouw.

Lees meer ›

2e leiderschaps- programma jongerenlab februari 2021 van start

Eind februari gaat de 2e editie van het leiderschapsprogramma voor jong professionals uit het landbouw- en voedselsysteem van start. Ben je als jonge boer, foodprofessional of student begaan met de toekomst en uitdagingen van ons landbouw- en voedselsysteem? Wil je een rol spelen in de transitie van het voedsel-systeem en ben je benieuwd hoe en waar je moet beginnen? Neem dan deel aan het jongeren innovatielab Voor de Oogst van Overmorgen.

Lees meer ›

Synchroniciteit

Naast de gebruikelijke zichtbare zaken heeft Voor de oogst van morgen ook op persoonlijk niveau diepe invloed. De komende maanden geven we het woord aan een aantal deelnemers die hun persoonlijke verhaal zullen delen. Dit keer deelt David van Zelm van Eldik zijn ervaring met het wonder van synchroniciteit.

Lees meer ›

S = O + G...

Naast de gebruikelijke zichtbare zaken heeft Voor de oogst van morgen ook op persoonlijk niveau diepe invloed. De komende maanden geven we het woord aan een aantal deelnemers die hun persoonlijke verhaal zullen delen. Dit keer deelt Jos van Lent zijn persoonlijke succesformule met ons. Doe er je voordeel mee!

Lees meer ›

Het Grote Verhaal voorstelbaar maken op een kleine plek

Naast de gebruikelijke zichtbare zaken heeft Voor de oogst van morgen ook op persoonlijk niveau diepe invloed. De komende maanden geven we het woord aan een aantal deelnemers die hun persoonlijke verhaal zullen delen. Dit keer vertelt Jan ten Tije ons over zijn familiegeschiedenis en maakt zo de relevantie van gebiedsontwikkeling duidelijk.

Lees meer ›

Vier Oogsters in de Food 100 2020 (of eigenlijk 6...)

De Food 100 2020 lijst telt maar liefst 4 deelnemers van Voor de oogst van morgen. Of eigenlijk 6. Wij zijn trots.

Lees meer ›

Interfaces in transitie van het platteland

Naast de gebruikelijke zichtbare zaken heeft Voor de oogst van morgen ook op persoonlijk niveau diepe invloed. De komende maanden geven we het woord aan een aantal deelnemers die hun persoonlijke verhaal zullen delen. Deze keer is het woord aan Mireille Winkelmolen: 'Interfaces in transitie van het platteland'.

Lees meer ›

Het Broeit

Naast de gebruikelijke zichtbare zaken heeft Voor de oogst van morgen ook op persoonlijk niveau diepe invloed. De komende maanden geven we het woord aan een aantal deelnemers die hun persoonlijke verhaal zullen delen. Deze keer is het woord aan Cedric Bousché: Het Broeit

Lees meer ›